Yläastelaisen 3 ikimuistoisinta kirjaa

Hei! Täällä kirjoittelee pääkirjaston tettiläinen. Tätä blogikirjoitusta varten olen kerännyt kolme kirjaa, joiden lukemista en tule koskaan unohtamaan. Eli toisin sanoen tämä ei niinkään ole top-lista, vaan enemmänkin lista kirjoista, jotka ovat löytäneet omat tapansa jäädä lukijan mieleen.

1 . Stephen King: Hohto

Parantuva alkoholisti, näytelmäkirjailija ja entinen opettaja Jack Torrance muuttaa vaimonsa Wendyn sekä poikansa Dannyn kanssa Coloradon vuoristossa sijaitsevaan Overlook-hotelliin talven ajaksi. Jackin on tarkoitus toimia hotellin talonmiehenä ja pitää huolta hotellista mahdollisten vahinkojen varalta. Lumisateiden tullessa Overlook jää täysin eristyksiin, ainoastaan moottorikelkka ja radio toimivat yhteyksinä ulkomaailmaan. Viisivuotias Danny alkaa nähdä hotellissa kummallisia näkyjä, aivan kuin hotelli yrittäisi keskustella hänen kanssaan. Hotellissa ollessaan myös Jackin käytös alkaa huolestuttavasti muuttua ja vanha alkoholistiaikojen aggressiivisuus palaa jälleen. Hotelli haluaa Dannyn voimat itselleen, eikä pelkää käyttää Jackia välikappaleena.

Tämä Stephen Kingin kuuluisa kauhuromaani on ehdottomasti lukemisen arvoinen, mutta kauhun ystäville kirja taitaa upota kaikista parhaiten. Tässä kirjassa keskitytään eniten psykologiseen kauhuun ja Jackin mielenterveyteen, joka tekee kirjasta kiinnostavan, mutta jossain määrin myös pitkäveteisen. Jos olet katsonut ainoastaan Stanley Kubrickin elokuvan kyseisestä kirjasta, voin kertoa, että elokuva poikkeaa kirjasta täysin, joten alkuperäisen kirjan lukeminen saattaa myös tuoda uuden näkökulman tarinaan.

 

2 . Rick Yancey: 5. Aalto

1. Aalto: Sähköt katkeavat. 2. Aalto: Onnekkaat pakenevat. 3. Aalto: Vain epäonnisimmat jäävät henkiin. 4. Aalto: Ainoa tapa selviytyä on pysyä yksin. 5. Aalto: Se alkaa nyt.

Totuus on, että heti kun ne löysivät meidät, pelimme oli pelattu.

Tämä kyseinen scifi-romaani kertoo avaruusolioiden hyökkäyksestä maapallolle, mutta tässä kirjassa ei sentään puhuta pienistä vihreistä miehistä. Vaikka 5. Aalto ei yleisesti kirjana mikään loistavasti hehkuva helmi ole, sen mukaansatempaavaisuus sekä omaperäisyys saavat minulta kuitenkin arvostusta. 5. Aalto on täysin suunnattu nuorille scifin ystäville, sillä kyseinen romaani ei välttämättä kaikkiin tee vaikutusta. Jos kaikesta huolimatta kirjan kuitenkin jaksaa lukea, on se sen arvoista.

 

3. Robert Louis Stevenson: Tohtori Jekyll ja herra Hyde

1800-luvun Lontoossa riehuu pahantekijä Edward Hyde. Kukaan ei näytä tietävän hänestä juuri mitään ja tämä saakin asianajaja Uttersonin selvittämään tapahtuvien rikoksien todellista juurta. Vaikuttaa epäilyttävästi siltä, että kunnioitetulla ja varakkaalla tohtori Jekyllillä ja pahantekijä Hydellä olisi jokin kummallinen yhteys.

Kaikkien tuntema Tohtori Jekyll ja herra Hyde on kunnon klassikko, joka on jo itsessään lukemisen väärti. Kirja on kirjoitettu ripauksen vanhahtavasti ja se saattaakin viedä kiinnostusta, varsinkin nuoremmalta lukijakunnalta. Kaikesta huolimatta kirja on lyhyt ja se pitää kiinni punaisesta langastaan läpi jokaisen sivun helpottaen lukemista mukavasti. Parasta romaanissa on kuitenkin sen herättämät syvälliset ajatukset ja mietteet. Vaikka Tohtori Jekyll ja Herra Hyde loppuukiin hieman seinään, herättää se kysymyksiä sekä itse kirjaan että elämään liittyen.

 

 

 

Kirjoitti: TET-harjoittelija

Artikkelikuva: www.pexels.com