Vinkkejä kielten opiskeluun

Etsi rauhallinen paikka

Etsi ympäristö, jossa on rauhallista ja mukavaa opiskella, ilman häiriötekijöitä tai ylimääräisiä virikkeitä. Sänky tai tietokone houkuttelevat yleensä tekemään kaikkea muuta paitsi keskittymään opiskeluun. Hakeudu vaikka kirjastoon tai kahvilaan opiskelemaan kaikessa rauhassa.

 

Pidä taukoja

Jos päätät opiskella pidempään, muista pitää taukoja! Nouse ylös, venyttele, mene syömään tai vaikka ulos kävelylle. Näin vältät aivojen ylikuormittumisen ja opiskelumotivaation katoamisen.

 

Opiskele säännöllisesti

Usein uutta kieltä opiskeltaessa on tärkeää harjoitella säännöllisesti, jotta tieto jäisi päähän. 10 – 15 minuuttia opiskelua päivittäin on hyvä alku.

 

Lue, kirjoita, kuuntele, keskustele

Jokaisella ihmisellä on oma tapansa oppia. Jotkut oppivat parhaiten kuulemalla ja toiset tekemällä. Selvitä kuinka opit parhaiten ja käytä sitä hyödyksi!

 

Älä pelkää virheitä

Virheitä tekemällä oppii. Tavoitteena on kommunikoida, ei puhua heti täydellisesti uutta kieltä.

 

Aloita yleisimmistä sanoista

Opettele esimerkiksi 100 yleisintä sanaa (mm. aamu ja ruoka) ja muodosta niistä lauseita uudelleen ja uudelleen. Opiskele lauseisiin tarvittavat kielioppisäännöt ja harjoittele niitä sen verran, että tunnet olosi itsevarmaksi keskusteltaessa.

 

Jatka harjoittelua päässäsi

Haasta itsesi ajattelemaan oppimallasi kielellä! Voit harjoitella lauseita ja keskusteluja äänettömästi.

 

Terveisin,

kesäkuun kesätyöntekijä