Top 7 parasta kirjasarjaa nuorille

Etsitkö lisää luettavaa sateisen päivän varalle, mutta oma kirjahylly on jo koluttu läpi? Ei hätää, tässä sinulle 7 uutta fantasia- tai scifikirjasarjaa luettavaksi!

Philip Pullman: Universumin tomu- trilogia

Kirjasarjan päähenkilö Lyra Belacqua elää rinnakkaismaailmassa, jossa kaikilla ihmisillä on oma daimoni, eräänlainen sielua ilmentävä eläinhahmo. Yhdessä oman daimoninsa, Pantalaimonin, kanssa Lyra lähtee matkalle kohti muita rinnakkaismaailmoja. Kuvassa trilogian ensimmäinen osa; Kultainen kompassi.

Kuvassa trilogian ensimmäinen osa; Kultainen kompassi.

Eoin Colfer: Artemis Fowl

Artemis Fowl eriskummallinen 12-vuotias poika. Jo noin nuorella iällä hän on ansainnut irlannin pahimman rikollisneron tittelin. Mutta mitä tapahtuu, kun hän alkaa havitella maan alla elävien keijujen kultaa?

 

P. C. Cast & Kristin Cast: Yön talo

P. C. Castin ja tämän tyttären Kristin Castin kirjoittama 12-osainen kirjasarja vie lukijan Yön taloon, vampyyrien kouluun. Poiketen vampyyritarinoiden vampyyreistä, vampyyriksi ei tulla puremalla, vaan vampyyrit merkitään. Miten Zoeyn käy, kun hän joutuu upouuteen vampyyrien maailmaan?

 

Michael Scott: Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet

Kuusiosaisessa kirjasarjassa seurataan kaksosten Sophien ja Josh Newmanin eeppistä seikkailua tutusta San Franciscosta salaperäiseen varjomaailmaan, keskelle taikuutta ja jumalten sotaa.

Daniel Handler: Surkeiden sattumusten sarja

Kolmen sisaruksen, Sunnyn, Klausin ja Violetin orvouduttua salaperäinen kreivi Olaf alkaa havitella lasten perittyä omaisuutta.

Rick Yancey: 5. aalto

Mitä sinä tekisit avaruusolioiden hyökätessä maahan? Samaa miettii 16-vuotias Cassie Sullivan, joka yrittää parhaansa mukaan selviytyä avaruusolioiden hyökkäykseltä.

Suzanne Collins: Nälkäpeli

Kirja kertoo 16-vuotiaasta Katniss Everdeenistä, joka elää tulevaisuudessa, jossa joka vuosi järjestetään Nälkäpelit. Nälkäpelissä osallistujat joutuvat taistelemaan kuolemaan asti toisiaan vastaan. Miten Katnissille käy, kun hän joutuu osallistumaan?

 

T: Tettiläinen Vilma