TOP 5 kirjat

 

Tässä TET-harjoittelijan TOP 5 -lista lukemistani kirjoista:

 

 1. Roger Ackroydin murha (kirjoittaja: Agatha Christie)

Agatha Christien vuonna 1926 julkaistu Hercule Poirot -kirjasarjan kolmas romaani on suosikkikirjani. Tämän tittelin se ansaitsee, koska kirja on jännittävä ja siinä tunnelma välittyy ainutlaatuisella tavalla. Jokaista kirjan hahmoa epäillään yksitellen Roger Ackroydin murhasta, joten lukija saa pähkäillä kutkuttavalla tavalla, kuka voisi olla syyllinen murhaan. Ja se loppuratkaisu! Se tuskin jättää ketään kylmäksi…

 

2. Isä, poika ja paha henki (kirjoittaja: Matti Rönkä)

Ylen uutisankkuri Matti Röngän Viktor Kärppä -kirjasarjan neljäs osa julkaistiin vuonna 2007. Kirjassa Viktor Kärppä selvittää pimeän työvoiman välitystä. Juoni ei välttämättä loista erikoisuudellaan, mutta Röngän erinomainen tyyli kirjoittaa tekee kirjasta eittäin viihdyttävän, mielenkiintoisen ja helppolukuisen. Ja juuri helppolukuisen tekstin kirjoittaminen on Röngän vahvuus kirjailijana: hän kirjoittaa tekstiä, jota jokainen suomalainen ymmärtää.

 

3. Nimessä ja veressä (kirjoittaja: Ilkka Remes)

Nimessä ja veressä on Ilkka Remeksen vuonna 2005 julkaistu trilleri. Kirjan myyntiluku oli vuonna 2005 118 700 kappaletta, ollen myydyin kotimainen kirja. Kirjassa Pudasjärveltä löydetään lestadiolaisia naisia murhattuna, kun samaan aikaan heidän tutkijatuttunsa siepataan Irakissa. Kirjan päähenkilöt ovat Johanna Vahtera, joka tutkii Pudasjärven murhia ja Karri Vuorio, siepatun naisen puoliso, joka aikoo pelastaa puolisonsa itse. Nimessä ja Veressä 0n erinomainen psykologinen trilleri. Remeksen vahvuus on se, että kirjan hekilöt ja heidän ajatuksensa ovat täysin uskottavan tuntuisia. Hän kuvailee osin epärealistisiltakin tuntuvat juonenkäänteet sellaisella tavalla, että ne alkavat kuullostaa uskottavilta.

 

4. Pimeän pyöveli (kirjoittaja: Ilkka Remes)

Pimeän pyöveli on Ilkka Remeksen vuonna 2005 julkaistu nuorille suunnattu jännitysromaani. Porvoolaiset Aaro, 14, ja Niko, 18, pyörittävät laitonta ketjukirjebisnestä sähköpostin kautta. Eräänä päivänä he saavat kiristyskirjeen tuntemattomalta henkilöltä, jossa vaaditaan maksamaan kaksituhatta euroa tai kiristäjä ilmiantaa pojat poliisille. Pojat tapaavat kiristäjän eli Marco Harjun Helsingissä ja antavat rahat hänelle. Hetkeä myöhemmin he päättävät hankkia rahat takaisin. Pimeän pyöveli on vauhdikas ja viihdyttävä nuorten romaani, joka sopii myös aikuisenkin luettavaksi. Remes ei nimittäin ole sortunut kirjassa monista nuorten kirjoista tuttuun “lällyilyyn”. Kirjan juonenkäänteet ovat ajoittain rajujakin, mutta kuitenkin nuorille sopivia

 

5. Poliisin poika (kirjoittaja: Jari Tervo)

Poliisin poika on vuonna 1993 ilmestynyt Jari Tervon kirjoittama humoristinen jännityskirja, joka kertoo pankkiryöstöstä. Kirjassa tapahtumat kuvataan erittäin tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Poliisin poika on hauska, sen ajoittain härskinkin huumorin ansiosta. Miinuspuolena on kohtalaisen vaikealukuinen teksti, joka poukkoilee turhan paljon.

 

Kirjoittaja: TET-harjoittelija Lasse.