Top 10 nuortenkirjaa

Jos sinulla on hankalaa löytää hyviä kirjoja luettavaksi, tässä on muutama hyvä nuortenkirja. Olen valinnut mielestäni top kymmenen parasta nuortenkirjaa, joista pidän eniten tällä hetkellä.  Kirjat eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Time Riders (Alex Scarrow)

Kertoo kolmesta nuoresta, joiden olisi pitänyt kuolla, mutta vanha mies ilmestyy juuri hetken ennen heidän kuolemaansa ja sanoo, että tartu käteeni. Maddy, Sal ja Liam pelastuvat ja heistä tulee tiimi, jonka tavoite on estää historian muuttumista, joita pahat aikamatkaajat yrittävät muuttaa.  Kirja on mukavaa luettavaa ja oppii samalla  vähän historiaa hauskalla tavalla.

 

 

Percy Jackson: Salamavaras (Rick Riordan)

Kertoo pojasta Percystä, jolla on ADHD ja lukiäiriö. Eräänä päivänä hirviö hyökkää häntä kohti museossa ja sen jälkeen alkaa tapahtua kaikkea kummallista. Hänen ystävänsä Grover, joka paljastui satyyriksi vie hänet puoliveristen leirille, jossa on muita Percyn kaltaisia ihmisiä, joiden toinen vanhempi on kreikkalainen jumala. Percy lähtee etsimään Zeuksen mestarisalamaa ystäviensä Groverin ja Annabethin kanssa.

 

Outolintu(Veronica Roth)

Tris on koko elämänsä asunut kaupungissa, jossa ihmiset on jaoteltu osastoihin; vaatimattomiin, sopuisiin, rehteihin, uskliaisiin ja teräviin. Trisin on päätettävä 16- vuotiaana jääkö hän vanhempiensä luokse vaatimattomiin vai lähteekö vaistonsa mukaan uuteen. Tris paljastuu aivan erityiseksi ja hänellä on pitkä ja vaikea, mutta jännittävä matka edessä, mutta mukaan mahtuu myös romantiikkaa. Kirjasta löytyy myös toodella hyvä elokuva.

 

outolintu

 

 

 

 

 

 

 

Endgame (James Frey ja Nils Johnson-Shelton)

Kertoo 12 pelaajasta, jotka pelaavat hengestään, jos kuolee niin koko sukukin kuolee. Suvut ovat ikivanhoja. Pelaajista on koulutettu raakoja ja älykkäitä  sukupolvesta toiseen, eikä heillä ole taikavoimia. He ovat valmistautuneet luoppupeliin, joka alkoi.  Pelikenttänä on koko maapallo ja heidän tehtävänsä on löytää maan avain. Kirjassa on erillaisia symboleita, joilla voi yrittää ratkoa mysteerejäja  ja netissä on myös peli. En suosittele kovin herkille ihmisille, mutta kannatta lukea tämä, sillä sarjan viimeinen kirja ilmestyi juuri.

 

Kuvahaun tulos haulle endgame

Viides aalto (Rick Yancey)

Maapalloon hyökkää älykkäät avaruusoliot, joita kutsutaan toisiksi. He saavat aikaan viisi aaltoa, jossa esim. ensimmäisessä aallossa sähköt katkeaa. Palataan ikään kuin ajassa taaksepäin ja suurin osa maapallon ihmisistä kuolee. Tris tapaa mysteerisen Evan Walkerin ja he yrittävät löytää Trisin kadonnutta pikkuveljeä. Maailmanloppu on alkanut. Kirjasta on myös elokuva.

5

Twilight (Stephenie Meyer)

Bella muuttaa sateiseen pikkukaupunkiin isänsä luokse. Hän tutustuu ja rakastuu Edwardiin, joka paljastuu vampyyriksi, mutta vegaaniksi, joka juo vain eläinten verta. Bella tapaa  muita vampyyrejä, joista yksi haluaa janoaa Bellan verta ja haluaa tappaa Bellan. Kirjassa on romantiikkaa ja kirjasta on tehty elokuva.

Kuvahaun tulos haulle twilight houkutus kirja

 

 

Harry Potter ja viisasten kivi (J.K Rowling)

Harry asuu tätinsä luona, kunnes alkaa tapahtua kummallisia asioita, kuten taloon ilmestyy pöllöjä, jotka tuovat postia, jossa on Harryn nimi. Harry saa teitää, että hän on velho ja lähtee velhokouluun Tylypahkaan. Siellä hän saa uusia ystäviä, joiden kanssa yrittää ratkaista viisasten kiven arvoituksen. Kirjassa on paljon seikkailua ja siitä on myöskin tehty todella suosittu elokuva.

 

Kuvahaun tulos haulle harry potter ja viisasten kivi kirja

 

 

Nälkäpeli (Suzanne Collins)

Katniss asuu äitinsä ja sisarensa kanssa vyöhykkeella 12. Hänen siskonsa valitaan nälkäpeliin, jossa 24 osallistujaa eri vyöhykkeistä, mutta on vain yksi voittaja. Katniss ilmoittautuu vapaehtoiseksi 12-vuotiaan siskonsa puolesta nälkpeliin. Kirjassa on hyvä tempo ja todella mielenkiintoinen luettavaksi. Kirjasta on tehty myös jännittävä elokuva.

 

 

Tähtiin kirjoitettu virhe (John Green)

Hazelilla on syöpä ja hän voi kuolla milloin tahansa. Hän tapaa tukiryhmässään pojan, johon rakastuu. Pojallakin on syöpä. He lähtevät romanttiselle matkalle ja viettävät aikaa yhdessä. Kirja on romanttinen, helposti luettava, mutta surullinen.

 

Kuvahaun tulos haulle tähtiin kirjoitettu virhe

 

Titaanien sota (Hajime isayama)

Tämä ei ole kirja vaan manga, mutta pidän tästä todella paljon. Eren asuu perheensä kanssa kaupungissa, jota ympyröi muuri, joka suojaa heitä titaaneilta, jotka ovat yleensä 3-17 m pituisia hirviöita, jotka muistuttavat ihmisiä. Kukaan ei tiedä tarkalleen mitä titaanit on. Eräänä päivänä muurin rikkoo 60 m pituinen titaani ja kaupunkiin pääsee muita titaaneja. Yksi titaani syö Erenin äitin ja hänen isänsä katoaa. Eren liittyy ystäviensä kanssa sotilaskoulutukseen ja haluaa tappaa joka ikisen titaanin kostona.

 

Kuvahaun tulos haulle titaanien sota
T: Nora tettiläinen