Tettiläisten top 5 kirjat

Olemme kaksi yläkoululaista tet-harjoittelussa Turun pääkirjastossa. Vietämme kirjastolla kaksi päivää. Tähän olemme keränneet muutaman lempikirjoistamme.

  1. Salamavaras, kirjoittanut Rick Riordan

Riordan on taitavasti sekoittanut nykyajan ja kreikkalaisen mytologian ajan. Teos on tapahtumarikas, ja siihen on liitetty myös ripaus huumoria. Kirja vie mukanaan, eikä sitä malttaisi laskea käsistään. Se sopii 10–13 vuotiaille (sopii siis parhaiten tämän ikäryhmän luettavaksi).

  1. Operaatio Solaris, kirjoittanut Ilkka Remes

Teos kertoo Aaro Korvesta, joka esiintyy myös muissa Remeksen nuorten jännitysromaaneissa. Tässä kirjassa Aaro on Lapissa tätinsä, tätinsä miehen ja serkkunsa kanssa. Läheisestä museosta varastetaan vanha saamelainen keppi, mikä auttaa Aaroa paljastamaan amerikkalaisten operaatio Solariksen. Kirja oli kannesta kanteen täynnä jännittäviä käänteitä, eikä kirjaa lukiessa ollut mahdollista tylsistyä.

  1. Rubiininpuna, kirjoittanut Kerstin Gier

Tämä rakkaus/fantasiaromaani vie mennessään vaativammankin lukijan (Itse olen lukenut teoksen sekä sen kaksi jatko-osaa kymmenen kertaa). Toimintaa ei tästäkään kirjasta puutu (aikamatkaajia, haamuja ja salaliittoja). Parhaiten sopii 13–15 vuotiaille.

  1. Yhden dollarin hevonen, Lauren St. John

Kirja kertoo Casey Bluesta, joka pelastaa kaltoin kohdellun hevosen teurastetuksi joutumiselta. Casey haaveilee tärkeään kenttäratsastuskilpailuun osallistumisesta. Vaikka kirja on hevosaiheinen, suosittelen kirjaa muillekin kuin heppatytöille, koska juoneen uppoaa nopeasti kuka tahansa. Itse pidin kirjasta koska se oli juuri sopivan jännittävä, enkä osannut odottaa monia juonenkäänteistä.

  1. Throne of glass (Lasipalatsi), kirjoittanut Sarah J. Maas

Kuningaskuntia, romantiikkaa, hovin juonittelua, vahvoja päähenkilöitä ja ystävyyssuhteita tarjoava teos (itse luin kolmessa päivässä). Luulen että vaikka miten paljon etsisin en tulisi ikinä löytämään parempaa kirjaa. Sarah osaa kahlita lukijat tekstiinsä taitavasti muuttamalla ensin romanttisen tekstinsä raskaampiin aiheisiin. Kirja sopii 14-16 vuotiaille. Teos on vasta alkua kirjasarjalle (toinen osa on jo julkaistu kolmas ilmestyy heinäkuussa).

 

Kirjoitti: Tet-harjoittelijat