Tettiläisen top 3- kirjat

Moi!

Olen yksi yläkoululainen tet-harjoittelussa Turun pääkirjastossa. Vietän kirjastolla yhteensä kolme päivää. Tähän menessä olen saanut tehdä kaikkiea kivaa. Mutta asiaan, tähän olen kerännyt muutaman lempikirjani mitä olen lähiaikoina lukenut.

1. Veronica Roth:Divergent kirja-sarja:

Kirja on yhdysvaltalaisen nuortenkirjailian Veronica Rothin vuonna 2011 julkaistu romaani ja samannimisen trilogian alkuosa. Kirjassa yhteiskunta on jakautunut viiteen eri osastoon, jotka edustavat erilaisia luonteen piirteitä. Nämä osastot ovat epäitsekkäät Vaatimattomat, rauhailliset Sopuisat, totuutta arvostavat Rehdit, huimapäiset Uskaliaat ja kaiken tietävät Terävät. Tapahtumien keskeisenä henkilönä seurataan 16-vuotiasta Beatricea eli Trisä, jonka täytyy valita paikkansa tässä sodan jälkeisessä yhteisössä. Ihmiset asuvat osittain tuhoutuneessa Chicagon kaupungissa. Kaupunkia ympäröi turva-aita, eikä kukaan tiedä mitä aidan toisella puolen todella on. Saati mitä muualla Amerikassa ja maailmalla on tapahtunut. Kirja on kannesta kanteen täynnä jännitystä, eikä kirjaa helpolla voi laskea käsistään. Kirja sarja on kolmen kirjan pituinen.

2. Jack Cheng: Kosmoksessa tavataan:

Alex Petroski ei ole aivan tavallinen nuori mies. Hän on 11-vuotias ja tavattoman kiinnostunut raketeista ja avaruudesta. Alex matkustaa yksin Coloradosta New Mexicoon päästääkseen Sharf– rakettifestareille. Matkan varrella tapahtuu kaikenlaista ja matkasta tulikin odotettua pidempi. Alex ei palaakkaan kotiin, koska Alexin äiti ei välitä lainkaan Alexin menemisistä. Pojalla on festareille lähtiessään mukana raketti jonka hän aikoo ampua avaruuteen ja sen mukana iPodin, johon hän on nauhoittanut kaikenlaisia viestejä avaruuden olioille. Kirja vie äkkiä mukanaan, eikä sitä voi noin vain keskeyttää.

3. John Green: Arvoitus nimeltä Margo:

Mestarillisen tarkka kuvaus siitä, miltä elämä näyttää maistuu ja tuntuu itsenäistyvästä nuoresta. Quentin on aina ollut rakastunut Margoon. Lapsuuden ystävyyden jälkeen Q ja Margo ajautuivat eri kasteihin: upea ja kekseliäs Margo suosittuihin ja nörttimäinen Q marginaaliin. Kun ninjaksi pukeutunut Margo koputtaa Q:n ikkunaan ja kutsuu hänet kokoyön kestävälle kostoretkelle, poika lähtee mukaan. Seuraavana aamuna Q palaa kouluun sydän täynnä uutta rakkautta, mutta käykin ilmi että tyttö onkin kadonnut. Q lähtee selvittämään asiaa ja yrittää löytää Margon. Tämä rakkausromaani sisältää rakkautta ja jännitystä. Kirja jaksaa yllätää aina sivunkin jälkeen.

Siinä, kolme tällä hetkellä kärjessä olevaa tämän tettiläisen lemppari kirjaa. Nautinnollisia luku hetkiä!

Kirjoittanut: Tettiläinen