tet-harjoittelijan kirjavinkkaus

Olin viikon ajan tutustumassa työelämään Turun Pääkirjaston Stoorissa. Kokemus oli mukava. Opin kirjastoalasta ja sen työtehtävistä. Tein oletettavissa olleita rutiinihommia esim. hyllytystä, mutta myös yllättävämpiä hommia oli, kuten IG-tilin päivitys. Tehtäviin kuului myös blogikirjoituksen tekeminen, jota tässä juuri kirjoitan. Ajattelin tehdä pienen kirjavinkkauksen elämäkerrallisista teoksista. Tässä muutama mielestäni hyvä sellainen:

 

Kuvahaun tulos haulle scar tissue book

Arpikudos (2005)

“Arpikudos” eli “Scar Tissue” on supersuositun Red Hot Chili Peppers-yhtyeen laulajan Anthony Kiedisin omaelämäkerta. Kiedis aloittaa kertomuksen lapsuudestaan 70-luvun alusta, ja jatkaa sitä aina vuoteen 2002 saakka. Kirjassa käsitellään esim. Chili Peppersien syntyä ja Kiedisin jatkuvia päihdeongelmia. Teksti on välillä melko rajua.

Mielenkiintoista luettavaa, Kiedisin henkilökohtainen kuvaus huumeista ja niiden vaaroista pitää lukijan mukanaan loppuun asti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvahaun tulos haulle kimi räikkönen kirja   Tuntematon Kimi Räikkönen (2018)

Kari Hotakaisen kirjoittama “Tuntematon Kimi Räikkönen” kertoo nimensä mukaisesti kilpa-autoilija Kimi Räikkösestä. Yksi 2000-luvun tunnetuimmista suomalaisista on aina  ollut vähäsanainen mm. lehdistötilaisuuksissa, joten kirjassa on paljon uutta tietoa Kimistä.

Kirja avaa yleisölle “The Icemanin” tunteita ja yksityiselämää, ja on jo nyt Suomen myydyin urheilukirja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvahaun tulos haulle red gary neville

Red(2011)

“Red” on ex-jalkapalloilija Gary Nevillen omaelämäkerta. Neville on legenda yhdessä maailman tunnetuimmista urheiluseuroista, Manchester Unitedissa. Kirjassa Neville kertoo nousustaan ManU:n akatemiaan veljensä Philin kanssa, sekä uransa huipuista ja häpeäpilkuista.

Hyvin ja yksityiskohtaisesti kirjoitettu, mutta vaikea kiinnostua jos ei välitä jalkapallosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittanut: Stoorin tet-harjoittelija

Artikkelikuva: Laura Kemppainen