Rokkava sorsapalmu – Stoorin näyttely kesä-heinäkuussa

IMG_1961Stoorissa on esillä kesä-heinäkuun ajan Julia “Jummi” Pihlajan sarjakuvatöitä nimellä ROKKAVA SORSAPALMU.

Julia kertoo itsestään ja sarjakuvaharrastuksestaan:

“Olen Jummi Pihlaja, muistaakseni 19v. Valmistuin juuri Turun Klassillisesta lukiosta. Joskus lukion kakkosella rupesin tylsyyden iskiessä piirtelemään tunneilla sarjakuvia, joiden lopulta huomasin olevan mielestäni yllättävän hauskoja. Lopulta laitoin niistä näyttelyn koulun seinälle. Siinä se seisoi ehkä kuukauden verran, jonka jälkeen ne olivat hävinneet kuin tuhka tuuleen. 😀 Ei ole mitään käryä, että missä niiden molekyylit nykyään ovat.

Rokkava Sorsapalmu —sarjakuvien järki on siinä, ettei niissä periaatteessa ole mitään järkeä. Ideaa ja ajatusta on, mutta ei järkeä. Sarjakuvien ”päähenkilön”, Rokkavan Sorsapalmun (tutuille Rokkapalmu vaan), nimi yhdistetään usein sanaan rokkaava, mikä vastaa tilannetta kun syöksyy suksilla päin mäntyä.

Tykkään lukea Aku Ankkoja, se tuntuu rauhoittavalle. Toisin kuin niissä usein, jos itse piirrän sarjakuvia niin tykkään tehdä enemmän sellaista indiekamaa, jossa ei ole mitään tiettyä opetettua kaavaa. Tosin Rokkapalmuista voi huomata niissä käytettävän jonkunlaista samaa tapahtumien kulkua.

En ole pitkään aikaan piirtänyt näitä sarjakuvia. Näyttelyn sarjakuvat olivat koulumme seinällä tuossa vähän yli vuosi sitten. Varkaita ovelampana keräsin näyttelyn tällä kertaa aijemmin pois, jonka takia Rokkapalmu angstisine kavereineen joutui olemaan kaapissa entistä kauemmin. Nyt pääsivät päivänvaloon kun sopivasti on kesäkin.”

Tule tutustumaan – ja inspiroitumaan!

Koosti: Satu