Sid Meier’s civilization V

Sid meiersin civilisaatio V julkaistiin pohjois-amerikassa 21 syyskuuta 2010, ja euroopassa 24 syyskuuta 2010. Pelin on kehittänyt Firaxis Games ja julkaissut 2K Games, joka on Take- Two Interactiven tytäryhtiö. Civ V on vuoropohjainen startegia peli, joka on saanut 90/100 pistettä Metacriticissa. Pelin ikäluokituksen ESRB:n mukaan peli sopii hyvin yli 10 vuotiaille.

PELAAMINEN:

Pelissä pelaaja ohjaa valitsemaansa kansakuntaa läpi aikojen. Pelaaja pystyy pelaamaan vuodesta 4000 eaa. nykypäivään ja tulevaisuuteen, rakentamaan kaupunkeja, tutkimaan erilaisia teknologioita, sekä tekemään ja liikuttamaan yksiköitä vuorottain kuusi kuusikulmioruuduille. On myös olemassa monta erilaista tapaa voittaa esim. Valloitus voitto, jonka saa kun pelaaja on valloittanut maailman, ja muut kansakunnat. Pelaaja voi itse kylläkin valita maailman kokonaisuuden.

MUUTA:

Sid Meier’s civilization V:ssa on 15 lisäosaa, ja 290 erillaista saavutusta. Peli ei ole ilmainen, vaan maksullinen. Edellisissä sarjan peleissä ei kuljettu kuusikulmioruuduissa, vaan nelikulmioissa. Pelin alustat ovat Microsoft Windows, MacOS ja Linux.

T: Tobias tettiläinen