Roope Ankan Elämä ja teot (Don Rosa)

 Alun perin vuonna 1994 julkaistu teos on yksi Aku Ankan historian suosituimmista teoksista. Tarkkuudestaan, yksityiskohdistaan ja huumoristaan tunnettu Don Rosa loihti tämän kirjan, jotta voisi kertoa rakastamansa hahmon elämän tarinan.   

Mestaripiirtäjä Don Rosan suurin työ Roope Ankan elämä ja teot on sarjakuvamuotoinen tarina rakastetun Roope Ankan matkasta varattomasta kenkien kiillottaja-pojasta maailma rikkaimmaksi ankaksi. 

Tarinan aikana Roope matkustaa moneen otteeseen ympäri maailman ja kokee mitä ihmeellisempiä seikkailuita. 

Don Rosa on piirtänyt myös paljon muita Ankka-sarjakuvien mestaritarinoita. Hänen tarinoitansa on koottu Don Rosan parhaat sarjat-sarjakuvakirjasarjaan. Näissä tarinoissa on loputtomasti huumoria, hauskoja yksityiskohtia ja seikkailuita, joissa esiintyvät kaikki Ankkalinnan merkittävimmät henkilöt.

Yksi Don Rosan kuuluisimmista tarinoista on ”Musta Ritari”, joka kertoo mestarivarkaan Arpin Lusenen alias Mustan Ritarin pyrkimyksistä tuhota Roopen rahasäiliön sisältö. Muita Don Rosan merkittäviä tarinoita on ”Talonkokoinen vastustaja”, ”Kymmenen caballeron paluu”, ”Paluu kiellettyyn laaksoon” ja ”Eldoradon viimeinen valtias”.  Don Rosan tarinat, kuten monet muutkin ankkamestarien tarinat ovat kirjaston Aku Ankka kirjoissa, taskukirjoissa, sekä lehdissä.

Tet-harjoittelija