Rasisminvastaisen viikon valokuvanäyttely

Elämme juuri Rasisminvastaista viikkoa, jonka kunniaksi Stooriin on sermeihin laitettu esille Warming up relationships -nuorisovaihdon valokuvanäyttely. Näyttely on esillä vain tämän viikon, joten tule nopeasti paikanpäälle tutustumaan!

Poimintoja näyttelyn tiedotustekstistä:

“Rasismi, syrjintä ja vihapuhe ovat globaaleja ongelmia, jotka ovat läsnä lähes jokaisessa maailman kolkassa. Näyttely esittelee projektia, jossa rakentamalla saunaa pyrittiin rakentamaan myös ratkaisuja rasismin, syrjimisen ja vihapuheen torjuntaan. Kolmekymmentä henkilöä kolmesta eri maasta, Suomesta, Hollannista ja Serbiasta, kokoontuivat pohtimaan teemoja taidetyöpajojen, keskusteluiden ja saunanrakennuksen lomassa. Vaikka saunominen olikin hauskaa, tärkein oppi tässä projektissa oli se, että kulttuuri- ja kielieroista huolimatta ihmiset ympäri maailmaan ovat kaikki samanlaisia.

Projekti oli osa Erasmus+ -ohjelmaa, jossa Turun kaupungin Nuorisopalvelut toimi hankepartnerina, ja koordinaattorina toimi hollantilainen StreetPro Foundation ja toisena hankepartnerina serbialainen Udruzenje Svetlost -yhdistys.”

Koosti: Satu