Pelikaveri – Bound By Flame

snapshot7

Tutustuessani Turun pääkirjaston pelivalikoimaan osui silmäkulmaani kansikuva jossa seisoi haarniskassa oleva kaiffari samalla maanantai naamalla kuin itselläni on joka alkuviikko ja taustalla auringossa pahasti palaneen kaverin naama. Katsellessani etu-ja takakantta arvioin pelin olevan vain jotain perus fantasia hack and slash pelityyliä linäärisellä tarinalla ja kököllä gameplay:llä mutta peli osoittautuikin ihmeen viihdyttäväksi kokemukseksi.

BOUND-BY-FLAME-Trailer-1

 

 

 

 

 

 

 

 

[Mahdollisia spoilereita!]

Bound By Flame sijoittuu maailmaan jossa elävistäkuoleista ja demoneista koostuva armeija on puskenut elävät ihmiset ja haltiat häntä koipien välissä pakosalle. Vastarintaan noustaa mutta joka taistelu päättyy tappioon ja kuolleidenarmeija saa vain lisää jäseniä riveihinsä. Seikkailumme alkaa kun pelaaja ottaa käsiinsä palkkasoturi ryhmään kuuluvan Vancen. Vance tovereineen ja heidän ärripurri kapteeninsa on palkattu suojelemaan velhoja ja pappeja kaukana vuoristossa sijaitsevassa temppelissä. Velhot ja pappit ovat suorittamassa rituliaalia jolla voitaisiin kääntää sodankulku täysin ympäri.

Bound-By-Flame-Dead-WalkersBound-by-Flame-03 BoundByFlame 2014-04-24 21-01-08-85

Yllätyspyllätys! Kuolleiden armeija saapuukin juuri sopivasti kahville mutta sankarimme ei sitä aio ilmaiseksi jaella. Tästä kohtaa yllätykseni alkoi, sillä pelin gameplay olikin mieluisaa ja ei ollenkaan niin kökköä kuten olin kuvitellut. Viholliset eivät kaatunetkaan parista lyönnistä vaan niitähän piti mätkiä kunnolla ja jokaista iskua ja torjumista piti miettiä ja aijoittaa oikein muuten olisi tullu nenille ja pahasti. Päihitettyäni kourallisen vihollisia hiki hatussa temppelin käytävillä sankarimme joutuu perääntymään suojaamaan velhoja ja pappeja viimeisien ovien taakse. Kahinan keskellä rituaalissa menee jokin pieleen ja kliseisesti se räjähtää ja sankarimme ottaa kaiken taikapurkauksen itseensä ja palkkioksi siitä yliluonnollisia voimia.

Enempää en tokene kertoa juonesta koska tulet nyt tietinkin lainaamaan kyseisen pelin valikoimastamme. Eikö niin? *vinkkaus vinkkaus*.

[End of Spoilers]

bound_by_flame_pc_10

Bound By Flame toteuttaa itseään hyvin vaikka pelillä oli pieni budjetti. Taistelut olivat kivoja mutta samalla mukavan haasteellisia. Peliin on rakennettu perus levutus systeemi, skill puulla joka on yksinkertaistakin yksinkertaisempi. Peliin on onneksi lisätty elämäpotioneiden, ansojen ja aseiden teko mahdollisuus, tosin nekin vaativat suurta materiaalin keräystä. Peli ei omasta mielestäni ole kovin väkivaltainen mutta ansaitsee silti K-16 ikärajan. Veri lentää vihollisista mutta ei mitenkään liioitellusti, pelissä on paikoittain vahvaa kielenkäyttöä, lieviä seksuaalisia elementtejä ja viholliset osaavat olla aika karmivan näköisiä mutta sitten taas kuka muka voisi näyttää parhaimmaltaan juuri herättyään kuolleista?

Pelin on kehittänyt Ranskalainen Spiders Studios vuonna 2014 ja se on Xbox 360, PS3, Ps4 ja PC alustoille.

 

8.7.2015 Pelikaveri