Kirjat joista ilmestyy elokuva vuonna 2018

Tänä vuonna on jo ilmestynyt aivan mahtavia elokuvia jotka perustuvat kirjoihin, mutta onneksemme lisää on luvassa! Kummin päin sinä tykkäät tehdä, luetko ensin kirjan ja katsot sitten siihen perustuvan elokuvan? Vai katsotko ensiksi elokuvan, jonka jälkeen päätät, haluatko lukea kirjan? Miten päin vain, tässä olisi luvassa lista nuorille suunnatuista kirjoista ja niihin perustuvista elokuvista.

R.J. Palacio – Wonder (suom. Ihme)

August Pullman on tähän asti käynyt aina kotikoulua. Hän on käynyt yli 20 leikkauksessa, sillä hänen kasvonsa ovat epämuodostuneet. Nyt August on kuitenkin aloittamassa syksyllä koulun muiden lasten kanssa. Auggie on ihan tavallinen poika, hän pelaa Xboxia, fanittaa Star Warsia ja tykkää jäätelöstä. Mutta miten uudet luokkakaverit suhtautuvat häneen? Saako hän kavereita vai joutuuko hän kiusatuksi? Tarinassa päästään näkemään Auggien elämää myös muiden silmin, luokkakavereiden, siskon sekä siskon poikaystävän ja kaverin. Kirjan voi lukea ja elokuvan katsoa, olit sitten 10- tai 100-vuotias. Aiheet kirjassa ovat tärkeitä ja pistävät ajattelemaan ihan jokaista meistä.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 5.1.2018

James Dashner – Maze Runner 3: The Death Cure (suom. Tappava lääke)

Maze Runner-trilogian kolmannessa osassa Thomaksen henkeäsalpaava tarina jatkuu. Poltetun maan ylityksen jälkeen Thomas joutuu uuteen karmivaan ihmiskokeeseen. Hänen aivojaan on käsitelty niin, että ihmiskokeen taustalla olevan PAHA- organisaation edustaja ohjaa ja kontrolloi häntä. Hänen muistonsakin on pyyhitty pois. Thomas onnistuu kuitenkin saamaan osan muistoistaan takaisin, mutta ne ovat liian piinaavia. Muistojensa rippeiden voimalla hän pakenee uhkarohkeiden ystäviensä kanssa ja yrittää pelastaa sen, minkä vielä voi.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 26.1.2018

Ernest Cline – Ready Player One

Eletään vuotta 2044 ja suurin osa ihmiskuntaa pakenee elämäänsä virtuaalitodellisuuteen, peliin nimeltä OASIS. Niin tekee myös päähenkilö Wade Watts. Wade käy jopa koulunsa virtuaalimaailmaan kirjautuneena. OASISin luonut James Halliday testamenttasi omaisuutensa ja OASISin hallinnan sille, joka ratkaisee hänen kolme arvoitustaan. Arvoitukset ja vihjeet ovat piilotettuina OASISin loputtomaan maailmaan ja kun Wade löytää ensimmäisen avaimen piilopaikan, käynnistyy siitä jännittävä kilpailu! OASISin tapahtumat alkavat vaikuttaa pelottavasti myös todellisuuteen.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 28.3.2018

David Levithan – Every Day (ei suomennettu)

16-vuotias A herää joka päivä eri ruumiista. Hän ei voi jäädä yhteenkään elämään pidemäksi aikaan, eikä tunne ketään kaltaistaan. Herätessään hän kuitenkin tietää vaistomaisesti missä on. Eräänä päivänä A herää Justinin ruumiissa, ja tapaa tämän tyttöystävän, Rhiannonin. A huomaakin, että haluaisi viettää tässä elämässä kauemmin kuin yhden päivän. Tästä syntyy rakkaustarina, jollaista ei vielä ole kerrottu. Löytääkö A joka päivä Rhiannonin uudestaan, eri henkilön ruumiissa?

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 23.3.2018

Trish Cook – Midnight Sun (ei suomennettu)

Eristettyä elämää lapsuudestaan asti eläneellä 17-vuotiaalla Katie Pricella on harvinainen hengenvaarallinen sairaus. Jopa pieni määrä auringonvaloa voi tappaa hänet. Päivät hän viettää sisällä seuranaan ainoastaan isänsä, Jack. Iltaisin Katien maailma avautuu ja pimeyden turvin hän uskaltautuu paikalliselle juna-asemalle soittamaan kitaraa ohikulkijoille. Eräänä iltana kohtalo puuttuu peliin, kun hän tapaa Charlien, entisen high school -urheilijatähden, jota hän on jo vuosia salaa ihaillut. Katie salaa Charlielta terveydentilansa, kun he kaksi aloittavat ainutlaatuisen ja elämää mullistavan romanssin.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 29.3.2018

Becky Albertalli – Simon vs. The Homo Sapiens Agenda (suom. Minä, Simon, Homo Sapiens)

Jokainen ansaitsee suuren rakkaustarinan, mutta Simonille asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Kukaan ei nimittäin vielä tiedä hänen pitävän pojista. Simon on myös rakastunut netissä, eikä hänellä ole aavistustakaan pojan henkilöllisyydestä. Asioiden ratkaiseminen osoittautuu hulvattomaksi, pelottavaksi ja ennen kaikkea elämää mullistavaksi. Hauska ja sydämellinen tarina aikuistumisesta, itsensä löytämisestä ja rakastumisesta.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 4.5.2018 ja leffa pyörii nimellä Love, Simon / Minä, Simon.

Madeleine L´engle – A Wrinkle In Time (suom. Hyppy ajassa)

Meg Murry on tyypillinen epävarma esiteini, joka haluaa epätoivoisesti kuulua joukkoon. Kahden maailmankuulun fyysikon tyttärenä hän on älykäs ja lahjakas – samoin kuin pikkuveljensä Charles Wallace – tosin hän ei itse edes tajua sitä vielä. Asioita pahentaa entisestään Megin isän omituinen katoaminen, mikä on särkenyt Megin äidin sydämen. Charles Wallace esittelee Megille ja hänen koulukaverilleen Calvinille kolme opasta, jotka ovat tulleet maapallolle auttaakseen Megin ja hänen veljensä isän etsinnöissä, ja yhdessä he lähtevät ihmeelliselle matkalle halki ajan ja maailmoiden. Löytääkseen takaisin kotiin Megin tulee hyväksyä vikansa ja valjastaa voimansa voittaakseen lähestyvän pimeyden.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta 5.4.2018 (Suomen ensi-ilta kesällä)

Alexandra Bracken – The Darkest Minds (ei suomennettu)

Kun nuorille alkaa kehittyä outoja, voimakkaita kykyjä, hallitus luokittelee heidät vaarallisiksi ja sen myötä pidätettäviksi. 16-vuotiaalla Rubyllä on harvinaisen voimakkaat kyvyt. Hän karkaa leiriltä ja liittyy pakenevien nuorten joukkoon etsiäkseen turvapaikkaa. Nuoret muodostavat yhdessä turvallisen perheen samalla ymmärtäen, että pelkkä pakeneminen ei riitä. Heidän täytyy yhdistää voimansa ja nousta heidät pettäneitä aikuisia vastaan voidakseen määrätä omasta tulevaisuudestaan.

Kirjaa ja elokuvaa suositellaan varsinkin X-Menin ja Stranger Thingsin ystäville.

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta elokuussa.

J.K. Rowling – Fantastic Beasts and Where To Find Them (suom. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat)

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on Lisko Scamanderin tekemä oppikirja Tylypahkan oppilaille. Lukijat pääsivät näkemään Ihmeotukset elokuvana ensimmäisen kerran 2016 marraskuussa. Elokuvassa seurattiin Liskon seikkailua New Yorkissa, paljon ennen Harry Pottereiden tapahtumien aikaa. Tänä vuonna ensimmäinen osa saa jatkoa nimellä Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset. J.K. Rowlingin upeasti luotu maailma saa lisää syvyyttä ja jännittäviä käänteitä. Elokuvassa nähdään jopa nuori Dumbledore!

Tästä leffan traileriin! Ensi-ilta marrakuussa.

Jenny Han – To All the Boys I’ve Loved Before (ei suomennettu)

Mitä jos kaikki, keneen olet ollut ihastunut tähänastisen elämäsi aikana saisivat tietää, mitä olet tuntenut heitä kohtaan?

16-vuotias Lara Jean Song pitää kirjoittamansa rakkauskirjeet hattulaatikossa, jonka hän sai äidiltään. Ne eivät ole muiden kirjoittamia kirjeitä Laralle, vaan kirjeet ovat Laran kirjoittamia muille. Yksi jokaiselle pojalle, jota hän on ikinä rakastanut – viisi yhteensä. Hän on vuodattanut kirjeisiin kaiken sen mitä ei ikinä uskaltaisia sanoa kasvotusten, sillä kirjeet ovat tarkoitettu vain hänen silmilleen. Kunnes tulee päivä, jolloin hänen kirjeensä ovat hävinneet hattulaatikosta ja lähteneet pojille. Koko Lara Jeanin elämä menee sekaisin.

Elokuvasta ei ole vielä virallista traileria ja sen ilmestyminen saattaa viivästyä vuoteen 2019.

Ruta Sepetys – Between Shades of Gray (suom. Harmaata valoa)

14. kesäkuuta 1941 Neuvostoliiton salainen poliisi jyskyttää ovelle ja antaa kaksikymmentä minuuttia aikaa pakata. Taidekoulusta haaveillut 15-vuotias liettualainen Lina, hänen pikkuveljensä Jonas ja äitinsä Jelena pakotetaan yötä vasten junaan kohti tuntematonta määränpäätä. Tärkeintä on pysytellä yhdessä, sillä perheen toisaalla vangittu isä on jo matkalla kuolemanleirille. Perustuu tosikertomukseen.

Elokuvasta ei ole vielä virallista traileria ja sen ilmestyminen saattaa viivästyä vuoteen 2019.

 

Kirjoittanut Lotta