Kirjasto (Tet-paikkana)

Ajattelin kirjoitella tässä hieman tälläistä blogin tapaista tekstiä. Olen tosiaan kahdeksannella luokalla ja olen nyt tetissä kirjastossa. Tämä tet kestää kolme päivää ja kirjoittelen tätä nyt kolmantena eli viimeisenä päivänä. Tet-jakso täällä kirjastossa on ollut kivaa, mukavampaa kuin olisin koskaan ajatellut sen olevan. Minä en ole joutunut ollenkaan hyllyttämään kirjoja enkä pesemään niitä, olen saanut auttaa ihmisiä toimistohommissa ja myös tehnyt paljon sellaisia asioita, joita en olisi koskaan arvellut saavani tehdä tetin aikana. Olen saanut käydä ilmaiseksi katsomassa Wäinö Aaltosen museossa taidetta, sekä esimerkiksi jakanut esitteitä ympäri kaupunkia.

Tet-paikkana kirjasto on yllättänyt minut suuresti, tämä paikka ei ole sellainen miltä se ulkopuolelta ajattelee olevan. Kirjastossa ei työskentele vähän henkilöstöä, vaan yleisen alueen ulkopuolella on kolmikerroksinen toimistotila, jossa työskentelee paljon henkilöstöä. Koko kirjasto työllistää noin paria sataa henkilöä. Kaikki täällä työskennelleet henkilöt ovat olleet minulle erittäin ystävällisiä ja he ovat ottaneet minut mukavasti vastaan.

Minut yllätti myös se kuinka monessa eri ammatissa kirjastossa työskentelee henkilöitä. Kirjastossa ei ainoastaan työskentele hyllyttäjiä, siivoojia tai varattuja kirjoja antavia ihmisiä. Vaan kirjastossa työskentelee vartijoita, kulttuurialan parissa työskenteleviä henkilöitä sekä lastenalan parissa työskenteleviä henkilöitä. Koko kirjasto alueena on tullut myös minulle tutummaksi koko tet-jakson aikana.

Kirjasto on minun silmissäni laajempi nyt kun olen pystynyt tutustumaan siihen enemmän.

Jatkosta en ole varma vielä. En tiedä tulenko yhdeksännellä luokalla tettiin kirjastoon uudelleen. Silloin se on viikon eli 5 päivää, joten sitä täytyy miettiä enemmän ja kauemmin kuin tätä tetti paikkaa. Tulisin aivan varmasti uudelleen tettiin kirjastoon ilmapiirin vuoksi, mutta en tiedä riittäisikö minulle viikon ajaksi lisää ja uutta tekemistä joka päivä. Jokaisessa tettipaikassa tulee ennen pitkään sellainen hetki/raja jolloin ei enää löydy mitään uutta tekemistä. Joissakin tämä raja tulee nopeammin ja joissakin hitaammin.

Otto

Artikkelikuva: pixabay.com