Kesätyöntekijä kirjastossa

Kirjastossa on paljon tekemistä. Henkilökunnalla on monia eri työtehtäviä ja jokaisella on omat tärkeät tehtävänsä. Olen itse ollut Turun pääkirjastossa kesätöissä neljä viikkoa ja olen päässyt kokeilemaan monia eri hommia. Mukavin homma mitä olen päässyt tekemään on kirjojen poistaminen. Kirjoja poistetaan kirjaston valikoimasta jos niitä ei lainata tai ei lainata tarpeeksi tai jos kirja on rikki. Kesällä kirjoja poistetaan kaikista eniten, joten hommaa riittää helposti. Kirjojen poistaminen on helppo oppia, pitää vain varoa tahrivaa painomustetta, jota käytetään kirjojen leimaamisessa.

Työtehtävät

Omista työtehtävistäni tärkeimpiä ovat olleet nuorten osaston kirjojen hyllytys, lasten osastolla hyllyjen pölyjen pyyhkiminen ja kirjojen poistaminen. Ensimmäisellä työviikolla hyllyttämieni kirjojen paikat tarkastettiin, etteivät kirjat päätyisi väärille paikoille. Jo toisella viikolla sain hyllyttää itsenäisesti. Ensimmäisinä päivinä hyllyttämiseen kului enemmän aikaa kuin viimeisellä viikolla, sillä ajan myötä oppi ulkoa kirjojen paikat hyllyillä. Kirjahyllyjen pyyhkiminen saattaa kuulua rennolta, mutta se on rankempaa kuin luulisi. Kirjat poistetaan ensin hyllyltä kärryyn, pyyhitään hylly ja laitetaan kirjat takaisin hyllylle samassa järjestyksessä kuin ne olivat ennen pyyhkimistä. Jos olet saanut kaikki työsi tehtyä voit aina kysyä lisää töitä muulta henkilökunnalta.

Syöminen

Päivät voivat tuntua pitkiltä ja pelkältä työskentelyltä jos ei muista pitää taukoja. Lyhyitä taukoja saa pitää työpäivän aikana ja niiden aikana voi  esimerkiksi mennä istumaan kirjaston kolmannen kerroksen sohville. Kolmannessa kerroksessa on myös henkilökunnan ruokailutilat, jossa voit syödä lounaasi. Ruokailutilan yhteydessä on myös keittiö, joka on varustettu uuneilla, mikroilla ja jääkaapeilla. Jos säilytät ruokiasi jääkaapissa muista nimetä ne teipillä ja tussilla.

Terveisin,

heinäkuun kesätyöntekijä

File:Librarian.png
Kuva: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Librarian.png