Kesäkirjaksi sopiva

miiamartikaisenkarsimysviikkoNelli Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikko

Siis eihän kukaan mun kavereista enää joudu mökille vanhempiensa kanssa! Täällä ei oo telkkaria, nettiä, valoja, jääkaappia, suihkua eikä sisävessaa! On vaan hyttysiä! Ok, jonkun mielestä on rentouttavaa palata sellaisen jälkeen arkeen ja kotiin ikään kuin voittajana. Mutta mä joudun lataan läppärin aggregaarilla (!!!), että voin teeskennellä edes jonkinlaista yhteyttä sivistykseen. Ehkä ryhdyn pitämään blogia tai jotain. Kuvaan mutsien reikäisiä mökkitrikoita, linttaan astuttuja reinoja ja haalistuneita verryttelypuseroita ja aloitan uran antimuotibloggarina. Tekstitiedosto on jo, tallennettuna nimellä kärsimysviikko.doc. Näin kertoo Miia, kirjan päähenkilö (vapaasti kirjan tekstiä mukaillen).

Miia Matleena Martikaisen, 17 v., kesänvietossa ei ole mitään epätavallista, ja hän kertoo siitä reippaan humoristisesti ja kaiken paljastavasti lukijoilleen, jotka mielellään saisivat olla lähellä Miian omaa ikää.

Sään ja sattuman aiheuttama kohtaaminen uuden mökkituttavuuden kanssa sytyttää runsaalla mielikuvituksella varustetun viattoman neitsyt-Miian päässä idean. Taneli on poika, joka ei ole kovin komea, ja joka haisee piipputupakalta, Nivealta ja joltain miesten deodorantilta, joka saa enkelit putoilemaan taivaasta. Mutta hän on ulkopaikkakuntalainen! Tässä olisi poika, jota Miia ei näkisi enää koskaan, ja joka ei tunne täältä ketään, ja joka näyttää niin oudolta ettei varmasti tutustukaan!

Karisto 2016, 161 s.

Kirjan saatavuustiedot voi tarkistaa Vaski-verkkokirjastosta. Saatavana myös e-kirjana!

Muita kesäisiä tarinoita voit etsiä täältä!

Kirjoitti: Satu