Kerttulin ICT-lukion teknologiatyöpaja

Kalevalanpäivänä 28.2. järjestivät Kerttulin ICT-lukiolaiset neljä tuntia kestävän teknologiatyöpajan kaikille kiinnostuneille pääkirjaston Studiossa. Työpajaan oli kutsuttu tutustumaan oppilaita opettajineen Turun yläkouluista, mutta se oli samalla avoin aivan kaikille kiinnostuneille kirjaston asiakkaille.

Studion ovi on auki! Tervetuloa kokeilemaan!

 

Vapaavalintaisessa järjestyksessä osallistujat tutustuivat eri pisteisiin, joissa lukiolaiset asiantuntevasti opastivat ja antoivat vinkkejä laitteiden käytössä.

Sphero-merkkisten robottipallojen rata oli rakennettu poistokirjoista ja nuortenosaston asiakkaiden itse neulomasta neulekäärme Hamletista. Nuolin merkityt laput ohjasivat käyttäjää ohjaamaan palloa oikeaan suuntaan. Pallojen ohjaukseen käytettiin näyttöä. Vain pallojen ajoittainen lataaminen katkaisi tiukan kisan kahden pallon välillä.

 

Robottipallojen radalla oli tiukkaa kilpailua.

 

Virtuaalilasit päähän asettamalla pääsi kokeilemaan piirtämistä virtuaalisesti. Kahdelle näytölle heijastettiin taiteilijan luovuuden aikaansaannokset kaikkien nähtäväksi. Laitteina toimivat HTC VIVE ja ohjelmana Google Tilt Brush.

Virtuaalista piirtämistä.

 

Drone – quadkopteria varten oli vanteista rakennettu esterata, joka piti selvittää lennättämällä kopteria vanteiden läpi pudottamatta sitä välillä lattialle tai tömäyttämättä sitä suoraan seinään. Kopteri oli niin vauhdikas, ettei siitä saatu olettua kunnon kuvaa!

Drone vauhdissa.

 

3D-kynäkokeiluihin aika varattiin etukäteen, eikä yhtään aikaa jäänytkään varaamatta! Kynäilemässä kävi yläkoululaisia Turun eri yläkouluista ja harrastajaryhmistä. Kynäilijöiden parista löytyi todellisia taitureita ja kuvioista syntyi mitä uskomattomimpia kolmiulotteisia rakennelmia.

 

3D-kynäilytaidetta. Muovin väriksi saattoi valita tällä kertaa vihreän, keltaisen tai pinkin.

 

Oma luomukseni jäi 2D-tasoiseksi, mutta olen tyytyväinen ensimmäiseen kynäilykokeiluuni. Opetus kynäilyn maailmaan oli oikein tasokasta!

 

Teknologiapäivä toimi mainiona vinkkinä jatko-opintojaan suunnitteleville 9-luokkalaisille. Ehkä opinnot ICT-linjalla alkoivat kutkuttaa mieltä?

Kiitokset Kerttulin lukion oppilaille ja opettajille erinomaisesti järjestetystä teknologiatyöpajasta!