Heittäydy kirjan vietäväksi jos uskallat

Rakastuitko sinäkin päätä pahkaa Edenin ja Tylerin rakkaustarinaan DIMILY-trilogiassa? Tai tykästyitkö trilogian kirjailijan, Estelle Maskamen, kirjoitustyyliin? Supersuositun nuortenkirjasarjan kirjoittajalta on vuonna 2018 ilmestynyt, trilogiasta täysin irrallinen, romaani Heittäydy jos uskallat (Dare to fall, 2017). Toisin kuin DIMILY:ssä, tässä teoksessa ei ole kyse kielletystä rakkaudesta, mutta se ei silti tarkoita, etteikö nuorten elämästä ongelmia puuttuisi. Ja ihan kuin omissa ongelmissa ei olisi riittävästi kestämistä, alkavat paras ystävä ja perään haikaileva ex-poikaystävä käyttäytyä oudosti.

Lähde: Gummerus

Kirjan päähenkilö on high schoolin viimeistä luokkaa käyvä MacKenzie Rivers, jota pidetään vahvana ja pelottomana. Häntä vaivaa kuitenkin menettämisen pelko perheessä tapahtuneen surullisen tapahtuman vuoksi. Lisäksi kotona odottavat turhan usein viinipullon lohtuun turvautuva äiti ja asiaa hyssyttelevä isä. Kenziellä on onneksi kaksi hyvää kaveripoikaa, Will ja Holden, joiden kanssa hän viettää paljon aikaa ja voi unohtaa kotihuolet. Kirjan toinen päähenkilö on myös high schoolia viimeistä vuotta käyvä Jaden Hunter, jolta elämä elämä veti maton jalkojen alta vuotta aiemmin. Hän on hämillään: Miksi ystävät eivät enää vitsaile hänen seurassaan? Miksi MacKenzie on käynyt niin etäiseksi?

Lähde: Pixabay/Aline Ponce

Kirjan keskeisiä teemoja ovat alkoholismi ja surun kohtaaminen. Niistä ei välttämättä ole helppoa kirjoittaa uskottavasti, mutta 20-vuotias kirjailija tekee sen mielestäni kiitettävästi. Aiheita kuvataan tavallisen perheen näkökulmasta. Vaikka kirjassa käsitellään raskaita aiheita, pysyy kirja kuitenkin sopivan kevytlukuisena ja koukuttavana.

Jos DIMILY-sarja ei (vielä) sano sinulle mitään, mutta kaipaat romanttista ja mukaansatempaavaa luettavaa, suosittelen tätä kirjaa sinulle. Tämä opus tuli ahmittua kahdessa illassa ja olisi tullut luettuanopeamminkin, jos vain vuorokaudessa olisivat tunnit riittäneet. Lämmin suositus!

PS. Oletko jo huomannut, että DIMILY-sarjalle on alkuvuonna ilmestynyt jatko-osa? Älä kerro kenelläkään – Tylerin tarina (Just don’t mention it, 2018) kuvaa kirjasarjan tapahtumia Tylerin näkökulmasta. Kirjassa Tyler pääsee kertomaan oman versionsa kaikesta ja raottamaan kipeää menneisyyttään. Kirja käsittelee lapsiin kohdistuva väkivaltaa, joten se ei välttämättä sovellu kaikkein herkimmille. Kirja löytyy myös Celiasta.

Kirjoittanut: harjoittelija