Ensi tiistaina ollaan pihalla!

Lehmä pihalla

Stoori pihalla –tapahtuma alkaa ensi viikolla. Stoori toisin sanoen levittäytyy kesällä kirjaston pihalle. Ulkona voidaan oleilla muutenkin, mutta tiistaisin on luvassa teemapäiviä, jolloin pihalla pelataan niin ulkopelejä kuin lautapelejäkin, taiteillaan ja askarrellaan, lueskellaan ja oleillaan rennosti.

Ensi tiistaina 12.7. pihalle kurvaa Nuokkaribiili, eli pakettiauton muodossa liikkuva nuorisotila. Luvassa on mm. jongleerausta, sumopainia, minigolfia ja mehutarjoilua.

Tulevina tiistai-iltapäivinä on myös tulossa mahtavaa ohjelmaa:

Taiteilupäivänä 19.7. otetaan kirjaston poistokirjat askartelumateriaaleiksi ja tehdään niistä käyttöesineitä ja muuta kivaa. Muillakin taiteen aloilla pääsee toteuttamaan itseään, pihalla esimerkiksi kirjoitellaan runoja katuliiduilla ja väritetään.

Graffitipäivänä 26.7. nuoret turkulaiset graffititaiteilijat Lauri Herranen ja Samuel esittelevät graffitin tekoa. Luvassa on esittelyseinä sekä mahdollisuus kokeilla tekemistä myös itse.

Kaupunkilaisten mökkiolympialaisissa 2.8. kilpaillaan leikkimielisesti mitä mielikuvituksellisissa lajeissa, heitetään asioita, tehdään ratoja, ratkotaan pulmia ym. Miksi missata mökkiolympialaiset vain koska viettää kesää kaupungissa?

Lautapeliturnauksessa 9.8. otetaan Stoorin lautapelit käyttöön ja kisataan mestaruudesta. Peleistä pudonneille on ohjelmassa myös muuta puuhaa: väritystä, luettavaa, askartelua ym.

Stoori pihalla -tapahtumat ovat pääkirjaston sisäpihalla tiistai-iltapäivisin klo 13 – 16 ja mukaan saa tulla kuka tahansa, vapaa pääsy! Tapahtumat järjestetään säävarauksella ja muutokset ovat mahdollisia. Seuraa ilmoittelua Stoorin somekanavilta:

Facebook: Stoorit – Turun kaupunginkirjasto
Instagram: stooreja_kirjastosta
Twitter: @vaskinuoret

Kirjoitti: Anni