Elämää Twilightin jälkeen

 

Älä jätä vielä hyvästejä paranormaaleille romansseille, vaikka Twilight-tähdet huiskuttavatkin.
Älä jätä vielä hyvästejä paranormaaleille romansseille, vaikka Twilight-tähdet huiskuttavatkin.

Suositun Twilight-sarjan luettuaan ei kannata jäädä pyörittelemään peukaloitaan. Yliluonnollisten olentojen ja ilmiöiden (enkeleiden, ihmissusien, vampyyrien, aikamatkustuksen ja minkä lie!) ympärille rakentuvia rakkaustarinoita on tällä hetkellä saatavilla pilvin pimein. Rakastuminen on nyt tavallistakin taianomaisempaa ja vaarallisempaa! Tässä joitakin Stoorin tarjoamia nuortenkirjoja, jotka sisältävät yliluonnollisen romanssin:

Fitzpatrick, Becca: Langennut enkeli (2011)
Tytön ja enkelin rakkaustarinaan on yhdistetty kauhuelementtejä. Kirja aloittaa sarjan, jota kutsutaan fanien keskuudessa myös The Hush Hush -saagaksi.

Gier, Kerstin: Safiirinsini (2013)
Ajassa matkustamisen taitava 16-vuotias Gwendolyn ihastuu salaperäiseen Gideoniin. Lennokkaan ja suositun Rakkaus ei katso aikaa -trilogian toinen osa.

Noël, Alyson: Punaiset tulppaanit (2011)
Perheensä menettänyt Ever huomaa osaavansa lukea ajatuksia. Jännittävä koulumaailmaan sijoittuva rakkaustarina sivuaa myös surutyötä ja yksinäisyyttä. Suositun Kuolemattomat-sarjan aloitusosa.

Rouhiainen, Elina: Kesytön (2012)
Susiraja-sarjan ensimmäinen osa kertoo Raisa Ojasta, joka muuttaa Suomen susirajalle ja huomaa ihmissusitarinoiden olevan totta. Miksi uuden koulun nuoret ovat poikkeuksellisen kauniita?

Stiefvater, Maggie: Väristys (2010)
Herkänkaunis kuvaus 17-vuotiaan Gracen ja susipoika Samin rakkaudesta. Koulumaailmaa ja kaveruussuhteitakin kuvaava kirja aloittaa trilogian.

Puuttuuko listasta jokin mielestäsi tärkeä kirja? Kerro siitä meille.

 

Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Twilight_20091110_Crillon_Hotel_Paris_005.jpg