Behind The Scenes: Kirjastoelämää 1 – aamutyöt

Turun_kaupunginkirjaston_päärakennus

Olet astumassa kirjaston villiin ja suurenmoiseen maailmaan. Ensimmäinen osamme käsittelee tässä mitä erikoisemmassa ekosysteemissä elävää ja yleisintä eläintä eli “Kirjastonhoitaja Librārium Curatrix”.

IMG_0561

IMG_0564

Aamun koittaessa alkaa kirjastossa kuhista ja voimme havaita kirjastonhoitajan luonnollisessa ympäristössään aamutoimien parissa. Aiomme varjostaa ja ottaa selvää hänen toimistaan.

Tässä tilanteessa näyttäisi siltä että kirjastonhoitaja käynnistää ja pyyhkii oman reviirinsä yhtä yleisintä kasvia, eli tietokonetta (computatrum).
Tämä on todella kiehtovaa.

IMG_0567IMG_0568

Noh voihan! Pääsemme tässä hyvät lukijat näkemään miten kirjastonhoitajamme käy hoivaamassa yhtä kirjaston petoeläintä “Lainausautomaatti Mutuor automatum“. Tämän pedon yleisintä ravintoa ovat kyllä kirjaston yleisin kasvilaji “Kirja Codex” joten kirjastonhoitajalla ei ole hätää. Näemme kuinka hoitaja herättää pedon unestaan ja tarkastelee että kaikki on paikoillaan.

IMG_0571IMG_0572

Kirjastonhoitaja ja lainausautomaatti eivät ole kirjaston ainoat eliöt vaan kirjastossa parveilee eliölaji nimeltä “Asiakas Emptor” jonka pääasiallinen ravinnonlähde on myöskin kirjat. Kirjastonhoitaja kerää nälkäisille ja parveileville asiakkaille heidän lempikirjansa varauksien joukosta.

IMG_0587

IMG_0583IMG_0579IMG_0577IMG_0578 IMG_0588

Kaikki asiakkaiden mielimät kirjat eivät tosin löydy maan päältä vaan pitää suunnata kirjaston syvyyksissä sijaitsevaan luolastoverkostoon nimeltä “Varasto”. Tänne hyiseen verkostoon on jo moni harjoittelija ja kesätyöläinen eksynyt jälkeä jättämättä, jotkut väittävät varastossa kummittelevan.

Turun_kaupunginkirjaston_päärakennus

Siihen päättyy tämänkertainen jaksomme villissä kirjastossa. Tutkimusmatkamme jatkuu ensi kerralla kirjaston syvimpiä salaisuuksia avaten.