Ajattelen – koska voin! -tapahtuman ideointipaja Studiossa 13.11.

Tule ideointipajaan Studioon 13.11. ja voit vaikuttaa ensi kevään Ajattelen – koska voin! -tapahtuman ohjelmistoon!

Olen Tiitu. Olin järjestämässä Turun nuorten ensimmäistä filosofiatapahtumaa Ajattelen –koska Voin! keväällä 2017 ja nyt, kun tapahtuma järjestetään kolmannen kerran keväällä 2019, olen jälleen mukana. Ensimmäisellä kerralla työryhmän kokoontumisten lisäksi vastuullani oli järjestää kriittistä ajattelua sekä lookismia eli ulkonäköön perustuvaa syrjintää käsittelevät työpajat.

Ajattelen –koska Voin! tapahtumaa tehdään alusta lähtien meidän nuorten voimin. Työryhmässä olevat aikuiset kyselevät meiltä ideoita ja jakavat vastuita. Tavoitteena on koko ajan lisätä nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa tapahtuman sisältöihin ja toteutukseen. Nyt päätimme järjestää kirjaston nuorten osaston avustuksella ideointipajan, jossa pääsee kertomaan millaiseen tapahtumaan haluaisi ensi keväänä osallistua. Ja mikä on parasta, niin omia ideoita pääsee tekemään todeksi liittymällä työryhmään.

Kenelle ja milloin?

Ideointitilaisuus on suunnattu 13-19-vuotiaille nuorille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat aina tervetulleita, ja se järjestetään kaupungin pääkirjaston Studiotilassa, (Linnankatu 2, ensimmäinen kerros) tiistaina 13.11.2018 klo 17-19.

Mitä tapahtuu ja mitä minulta vaaditaan?

Ideoimme yhdessä ensi kevään Ajattelen Koska Voin -tapahtumaa, joka on nuorille suunnattu filosofiatapahtuma. Tarkoituksena on selvittää mikä juuri sinua kiinnostaa ja mitä haluaisit pohdittavan, jotta voisimme rakentaa yhdessä ohjelmiston, josta saisit mahdollisimman paljon irti. Ideointitilaisuudessa kannustamme luovuutta pienten harjoitusten avulla ja haluamme herätellä sinun sisäisen filosofisi, joka voi rikastaa myös arkeasi.

Jos olet kiinnostunut filosofiasta ja sinulla on valmiita ideoita – Mahtavaa! Kuitenkaan et tarvitse mitään ennakkotietoja filosofiasta tai ideoita osallistuaksesi ideointiin. Kaikki pohdinnat ovat tervetulleita! Halutessasi voit ilmoittautua etukäteen, mutta se ei ole välttämätöntä.

Millainen tapahtuma AKV on?

Ajattelen–koska voin! on 13–19 -vuotiaille suunnattu nuorisolähtöinen, toiminnallinen ja osallistava filosofiatapahtuma. Tänäkin vuonna AKV:n yhteydessä järjestetään suuren suosion saanut väittelykilpailu: Turun terävin kieli. Voit ilmoittaa nelihenkisen joukkueesi jo nyt! Nuorille ja heidän opettajilleen maksuton tapahtuma pidetään ensi vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä. Tervetuloa perjantaina 12.4. ja lauantaina 13.4.2019 (klo 12–16) Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmaan, Turun keskustaan (Aurakatu 16).

Millaista ohjelmaa sinä haluat?

Aikaisempina vuosina AKV:ssa on mm. tutustuttu Game of Thronesin moraalikäsityksiin, kokeiltu zombina olemista, kilpailtu tulevaisuuteen sijoittuvassa pakohuonepelissä ja keskusteltu Karl Marxin nykymerkityksestä. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan ohjelmaan. Mikä kiinnostaa nyt? Ketä kannattaa kuunnella? Millaisesta osallistamisesta sinä tykkäät?

Ilmoittautumiset ja yhteydenotot: ajattelenkoska@gmail.com

Meitä voit seurata Facebookin lisäksi esim. Instagramissa @ajattelenkoskavoin ja Twitterissa: @ajattelenkoska. Nettisivutkin pitäisi tulla vielä tän vuoden puolella.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

Tiitu